Wat de gemiddelde persoon betaalt voor een huurwoning in Rotterdam

Moniek

19 Jun 2024
    2 min. leestijd

Naast de algemene trends in huurprijzen, is het ook belangrijk om te weten wat de gemiddelde persoon daadwerkelijk betaalt voor een huurwoning in Rotterdam. Dit kan variëren afhankelijk van het type woning, de locatie, en de specifieke wensen van de huurder.

Huurprijzen per type woning

  1. Appartementen: De gemiddelde huurprijs voor een appartement in Rotterdam ligt momenteel rond de €1.300 per maand voor een woning van 75 vierkante meter. Dit komt neer op ongeveer €17,33 per vierkante meter per maand.
  2. Studio's: Voor een studio van ongeveer 30 vierkante meter, betaalt men gemiddeld €750 per maand, wat neerkomt op €25 per vierkante meter.
  3. Eengezinswoningen: De huurprijzen voor eengezinswoningen variëren sterk afhankelijk van de grootte en locatie, maar gemiddeld betaalt men rond de €1.800 per maand voor een woning van 100 vierkante meter, wat neerkomt op €18 per vierkante meter.
  4. Kamers: Voor studenten en jonge professionals die een kamer huren, liggen de prijzen rond de €500 per maand voor een kamer van ongeveer 20 vierkante meter, wat neerkomt op €25 per vierkante meter.

Voorbeelden van Gemiddelde Huurprijzen per Wijk

  1. Centrum: In het centrum van Rotterdam zijn de huurprijzen het hoogst. Voor een tweekamerappartement van 70 vierkante meter betaalt men gemiddeld €1.500 per maand.
  2. Kralingen: Een populaire wijk onder studenten en expats, waar een tweekamerappartement van 60 vierkante meter gemiddeld €1.400 per maand kost.
  3. Delfshaven: Een opkomende wijk waar de huurprijzen iets lager liggen, met een tweekamerappartement van 60 vierkante meter voor ongeveer €1.200 per maand.
  4. Zuidwijk: Een meer betaalbare optie, waar een tweekamerappartement van 70 vierkante meter gemiddeld €1.100 per maand kost.

Totale gemiddelde huurkosten

Op basis van deze voorbeelden en gegevens kunnen we concluderen dat de gemiddelde persoon in Rotterdam, afhankelijk van het type woning en de locatie, tussen de €1.000 en €1.500 per maand betaalt voor huur. Dit bedrag kan uiteraard variëren op basis van individuele voorkeuren en specifieke woningkenmerken.

De huurprijzen in Rotterdam zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, maar er zijn nog steeds variaties afhankelijk van het type woning en de locatie. Door goed te zoeken en flexibel te zijn in uw voorkeuren, kun je een huurwoning vinden die past binnen je budget. Het is altijd een goed idee om verschillende opties te overwegen en vroeg te beginnen met je zoektocht om de beste deals te vinden.

Klik hier om ons aanbod in Rotterdam te bekijken. 

Logo Close
Thuis pictogram